Σχετικά με εμάς
Για μια νέα γαστρονομική φιλοσοφία
Η φιλοσοφία μας είναι το πάντρεμα της παράδοσης με το σήμερα, κάτι που προσπαθούμε να αποτυπώνεται σε κάθε πτυχή του μαγαζιού. Αρχικά, τα κτίρια που στεγαζόμαστε χρονολογούνται από το 1900, ήταν εγκαταλειμμένα και μισογκρεμισμένα. Οι ανέγγιχτοι τοίχοι με τις μπλε λεπτομέρειες θυμίζουν παλιά Χίο, αλλά με κάποια στοιχεία ο χώρος έχει εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο μεζεδοπωλείο.
Το μενού μας είναι μια λίστα από μεζέδες που έρχονται με τυχαία σειρά και τα προτείνουμε όλα για να μπαίνουν στη μέση. Και αυτά είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη της αρμονικής συνύπαρξης του παραδοσιακού στοιχείου με το μοντέρνο! Είναι όλα εμπνευσμένα από την ελληνική μεσογειακή κουζίνα, αλλά εκτελεσμένα με μια πιο σύγχρονη ματιά και φυσικά με φρέσκα & καλής ποιότητας υλικά.
Aποδίδουμε φόρο τιμής στο φαγητό ενώνοντας τις ηθικές αξίες με την απόλαυση σε μια γαστρονομική ιδεολογία με ρυθμούς πιο αργούς, έτσι ώστε να αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τις διατροφικές και όχι μόνο αξίες. Η φιλοσοφία μας στηρίζεται δηλαδή σε μια λογική αντίστασης στη σημερινή ισοπέδωση της γεύσης από το fast food και προωθεί την προσέγγιση στη γαστρονομική παράδοση των λαών και το σεβασμό στο περιβάλλον με την κατανάλωση εποχικών και φρέσκων πρώτων υλών.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Τοπικές γεύσεις με μοντέρνο ύφος σερβρίρουν ο «Βραδύπους» και η ομάδα του στο κάστρο της Χίου
© Λεωνίδας Τούμπανος
«Το Κάστρο είναι μια γειτονιά της Χίου που αγαπούσαμε πολύ και οι τρεις, είναι όμως πολύ παραμελημένο», λέει ο Παναγιώτης Μουτζίκος, από την τριάδα του «Βραδύποδα», όμως «θέλαμε εξ αρχής ένα μέρος απόμερο, να ξέρουμε ότι ο κόσμος θα έρχεται ειδικά για το φαγητό μας», συμπληρώνει η Κέλλυ Κατσαρού, για ένα εστιατόριο δημιουργικής ελληνικής κουζίνας που αγαπά το τοπικό χρώμα: το φαβορί του φετινού καλοκαιρινού μενού είναι, άλλωστε, μια κρέμα μπουγιουρντί «θωρακισμένη» από δυο όρθια μακρόστενα μπισκότα, χαραγμένα με τα περίφημα «ξυστά» που συναντά κανείς στο μεσαιωνικό μαστιχοχώρι Πυργί.
«Πολύς κόσμος παραξενεύτηκε στην αρχή από τα πιάτα μας», θυμάται ο επικεφαλής της κουζίνας, ο νεαρός σεφ Στέλιος Τσάκος, που επιχειρεί αναδομήσεις παραδοσιακών πιάτων με fusion τεχνικές και τοπικές πρώτες ύλες. «Διαπιστώσαμε σύντομα, όμως, ότι υπάρχει κοινό και για πιο ριψοκίνδυνα πράγματα στη Χίο, κι αυτό τελικά ίσως δεν έπρεπε να μας έχει κάνει εντύπωση.
Γιατί όταν χρησιμοποιείς τα υλικά του τόπου, όσο απροσδόκητα κι αν τα μεταχειριστείς, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να έχει κάτι οικείο».
The Islanders | Ένας Χιώτης απαντά σε 7 ερωτήσεις για τη νησάρα του....
Ο πιο "ντόπιος" ταξιδιωτικός οδηγός για καλοκαιρινές διακοπές στη Χίο.
....
Ως προς το φαγητό, κάθε επισκέπτης πρέπει να δοκιμάσει τις γαρίδες με τραχανά Χίου στο «Βραδύπους» σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον μέσα στο κάστρο της Χίου, ....
7 μέρες στην Χίο
Τι να κάνω, τι να δω και τι να αποφύγω
ΑΠΟ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΚΑΡΗΣ
....
Αφού κάνετε μια βόλτα στα σοκάκια του κάστρου της πόλης, βρείτε την γαστρονομική αποκάλυψη του νησιού που ακούει στο όνομα "Βραδύπους". Οι συνταγές του Στέλιου Τσακού μπλέκουν με αρμονία το μοντέρνο με το παραδοσιακό και σερβίρονται στον καλαίσθητο χώρο μιας μισογκρεμισμένης παραδοσιακής οικίας του κάστρου (συμβουλή: κλείστε τραπέζι από νωρίς).
.....
Τα 300 κορυφαία εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα
Δοκιμάζουμε τα καλύτερα εστιατόρια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και καταγράφουμε τα ονόματα και τις διευθύνσεις που έχει νόημα να γνωρίζουμε όπου κι αν βρεθούμε.
Είναι η περίοδος που η γαστρονομική ζωή της χώρας ζει μια ανέλπιστη άνοιξη. Από τα βόρεια σύνορά μας μέχρι τα νησιά του Νότου, από τις Κυκλάδες μέχρι τα Επτάνησα, νέοι χώροι εστίασης έρχονται να προστεθούν στους υπάρχοντες, προσφέροντας μια νέα προσέγγιση στην ελληνική ή και -γιατί όχι- στη διεθνή κουζίνα.
Έχεις πάει;
.....
Αιγαίο - Σποράδες
Με αγάπη και αύρα θαλασσινή
Νησιωτική, με επιρροές από τη Σμύρνη και τη Μικρά Ασία, η γαστρονομία του Βορείου Αιγαίου είναι εκλεπτυσμένη και σύνθετη. Αυτήν υπηρετούν και τα εστιατόρια των νησιών σήμερα.
......
Eίπαν για εμάς
Lovely restaurant.
Very tasty, imaginative dishes that are inspired by but go well beyond traditional Greek cooking.
Great atmosphere. And all for vey reasonable prices.
TANER EDIS
GOOGLE MAPS
Εξαιρετικό φαγητό.
Ένα εστιατόριο που ο σεφ εμπνέεται από ελληνική κουζίνα κ προσφέρει μια διαφορετική εκδοχή.
EYH X.
GOOGLE MAPS
Çok başarılı
Adadki en lezzetli yemekler Tanıdık yemekler farklı yorumlar ve tekniklerle tadları bir üst seviyeye taşınmış.
Çok beğendik
UTKU OZGURU
TRIP ADVISOR
If you want to experience modern Chian cuisine, this is it.
There is no limit on how creative chefs get here and they are serving each plate with great execution. This is no fusion of any kind, its an elevation of the Chian cuisine instead. We actually went few times to try different plates because some items on the menu were extremely interesting and yes they nailed them all. Sundried fish is a must try.
Also they have the best craft beer selection on the island. Say no more!
VIOLET VELA
GOOGLE MAPS